כאבים בצוואר ותוצאות הדמיה של MRI צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/03/2022 | 12:45 | מאת: אבי

שלום רב. אני סובל כבר כמה שנים מכאבים בצוואר והגבלות בתנועה....טופלתי בכדורים נוגדי דלקות,פיזותרפיה,רפואה משלימה וכלום לא עזר. לפני שבוע ביצעתי בדיקת הדמיה של MRI צווארי והממצאים הם-בגובה C4-C5 קומפלקס דיסק אוסטאופיט, מפרקים אונקו-ורטברליים היפרטרופיים ופסטים היפרטרופיים שגורמים להיצרות קלה נוירופורמינלית משמאל. בגובה C5-C6 קומפלקס דיסק אוסטאופיט, מפרקים אונקו-ורטברליים היפרטרופיים ופסטים היפרטרופיים שגורמים להיצרות קלה מאוד פורמינלית יותר מימין. הכאב האקוטי אצלי בצוואר נמצא בצד שמאל בצוואר כשאני מסובב את הראש ימינה או שמאלה. רציתי בבקשה לדעת מה בדיוק אומרים הממצאים הנ"ל ומה אפשר לעשות שעדיין לא עשיתי כדי להקל או להעלים את הכאבים? תודה רבה.

ככל הנראה מדובר בכאב של הפצט (מפרק שמחבר את החוליות) תפנה למרפאת כאב לזריקה אן RF תחת שיקוף.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק