פיענוח בדיקת MRI עמשצ

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/03/2022 | 08:58 | מאת: יעקב

שלום דר דוידוביץ אשמח לתשובתך לגבי פיענוח הבדיקה. ממצאים: MRI של ע"ש צווארי בפרוטוקול רוטיני. ממצאים: שינויים ניוונים בחוליות. יישור לורדוזיס צווארי. המעבר הגולגולתי צווארי ומפרקים אטלנטו-אקסיאלים בגדר הנורמה. 2C-3C :ללא עדות לבלט או בקע דיסק משמעותי. עיבוי של ליגמנטה פלאבה, יותר משמאל. 3C-4C :בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על קדמת השק הדורלי. עיבוי של ליגמנטה פלאבה וארטרופתיה פצטרית יותר משמאל, היצירות פורמינלית בינונית עד קשה דו"צ, יותר משמאל. 4C-5C :לאחר פורמינוטומיה מימין. בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב פורמינלי מימין. לחץ קל על קדמת השק הדורלי ויחד עם ארטרופתיה פצטרית גורם להיצירות פורמינלית קשה דו"צ, יותר מימין. מוקדי אות גבוה ב2T בחוט השדרה בגובה 5C המתאימים למיאלופתיה ישנה. 5C-6C :בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב פורמינלי מימין. לחץ בינוני על השק הדורלי ויחד עם ארטרופתיה פצטרית גורם להיצירות פורמינלית בינונית משמאל וקשה מימין. 6C-7C :בלט דיסק דיפוזי עם לחץ בינוני על השק הדורלי, עיבוי של ליגמנטה פלאבה וארטרופתיה פצטרית. היצירות פורמינלית קשה דו"צ. 7C-D1 :ללא עדות לבלט או בקע דיסק משמעותי. חוט השדרה כאמור לחוץ במידה קלה עד בינונית בגבהים השונים ע"י שינויים ניווניים, מוקדי אות גבוה ב2T בחוט השדרה בגובה 5C המתאימים למיאלופתיה ישנה. סיכום: שינויים ניוונים ודיסקופתיים בע"ש צווארי כמתואר. מיאלופתיה ישנה בחוט השדרה בגובה 5C

ממצאים לרוב, מה הבעיה הקלינית (מה אתה מרגיש?

13/03/2022 | 15:45 | מאת: יעקב

כאבים בכתף ובשכמות עם הרגשת נימול לרוב בצד שמאל . חולשה מסויימת בידיים .

יהיה צריך לראות את ה MRI ולבדוק אותך

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק