פיענוח CT עמוד שידרה(אשמח להסבר )

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/02/2022 | 01:24 | מאת: Dk

כאבי טופת חודשיים לוקחת כדורים חזקים מאוד אשמח להסבר פיענוח לבדיקה שעשיתי(CT)אם יש מישהו שמבין 😥

12/02/2022 | 01:41 | מאת: Dk

חודשיים כאבי טופת מטופלת בכדורי לירקה ופירקוסט אשמח להסבר

לצערי אין אפשרות לצרף קובץ

14/02/2022 | 16:36 | מאת: Dk

שלחתי שוב

17/02/2022 | 19:17 | מאת: Dk

בדיקה: ת.מ.MRI עמוד שדרה סיבת ההפניה: ברור בקע דיסק שהודגם בסיטי על רקע כאבי גב תחתון מקרינים לעכוז ולירכיים בוצע: ת.מ. MRI עמוד שדרה בתאריך 18:59 13/02/2022 מ.ג: 1285007414042 מבצע: יניב אפללו;אורית גרינברג ת.מ. MRI בדיקת עמוד שדרה מותני; MRI עמוד שדרה מותני: הבדיקה בוצעה בשקלול (STIRFSE) 2 , ו- (T1 (FSE , במישורים סגיטלי, אקסיאלי . ממצאים: עמדה אנטומית של החוליות מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה. סימני התייבשות הדיסק במרווחים L3-4, L4-5, L5-S1. הקונוס המדולרי מודגם בעובי, צורה ואותות תקינים, וקצהו בגובה L1 השק הדורלי במהלך תקין. קצהו בגובה S2. D12-L1: בגדר הנורמה. L1-2: בגדר הנורמה. L2-3: בגדר הנורמה. L3-4: בלט דיסק דיפוזי קל מלווה עיבוי ליגמנטום פלאבום הגורמים להצרות קלה-בינונית של תעלת השדרה. L4-5: בקע אחורי ימני על רקע בלט דיפוזי, הגורם למלאות סבארטיקולרית מימין ולחץ על מוצא שורש L5 מימין L5-S1: בקע אחורי קל נושק לשק הדורלי ללא הצרות ספינלית או פורמינלית משמעותית סיכום: בקע דיסק קטן, סבארטיקולרי ברובו מימין בגובה L4-5 הגורם ללחץ על מוצא שורש L5. و

ישנו כאב ברגל ימין?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק