עמוד שדרה צווארי ממצאי mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/02/2022 | 23:21 | מאת: שרון

שלום רב, בשל כאבים חזקים בכתפיים ובזרוע ימין נשלחתי לmri צווארי. ממצאי mri: מודגמים שינויים ניווניים במרווחים הדיסקליים. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרא או פרה וורטאברליות. Opll עם הצרות קלה של התעלה הספינלית בגובה c4-c6 מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. עיבוי רירית בסינוסים פרא נזליים . בהסתכלות ספיצית על המרווחים הדיסקליים. C2-c3 בגדר הנורמה C3-c4 בלט דיסק דיפוזי ללא עדות ללחץ על השק או החוט. C4-c5 בקע דיסק מרכזי אחורי על בסיס רחב, עם לחץ על השק. ללא עדות ללחץ על החוט. הצרות פורמינלית דו"צ עם דחיקה של השורש בפורמינה הנויראלית מימין. C5-c6 בקע דיסק מרכזי אחורי על בסיס רחב עם לחץ על השק ללא עדות ללחץ על החוט. פורמינות נויראליות שמורות. C6-c7 בקע דיסק פרא צנטרלי שמאלי עם לחץ על השק ודחיקה קלה של החוט. ללא עדות לאות חריג בחוט. דיסק פרוץ סברטיקולארי אינטרה פורמינלי ימני, כמ לחץ על השק ולחץ על שורש c6 מימין בכניסה לפורמינה הנויראלית מימין. C7-d1 בגדר הנורמה. סבלתי מכאבים כחודשיים וחצי ולכן עשיתי mri. הכאבים חלפו אך גיליתי שיש לי שכמה מכונפת. האם קשור לממצאי mri? איך מטפלים בשכמה מכונפת? היות שהכאבים חלפו האם להמשיך בחיים רגילים או שמומלץ לנתח. תודה מראש

עדיף תמיד להיבדק אצל מומחה. אין וודאות שניתוח יעזור, פיזיותרפיה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק