כאבי גב תחתון חזקים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/02/2022 | 14:58 | מאת: אלירן

אני בן 44 סובל מכאבי גב תחתון שאם הזמן הפכו להיות בלתי נסבלים. (סלקוקס, ברקסיו, רוקסט) הטבה חלקית והכאבים חוזרים. מוגבלות בתנועה קשה לי לעשות ספורט, לשבת מול מחשב ואני מרגיש שזה פוגע באיכות חיים. לפני שנה בצעתי בדיקת CT מצאים: מנח החוליות שמור. מבנים גרמיים של גופי החוליות והקשתות אחוריות הודגמו תקינים. בגובה L1-S1 הודגמו שינויים ספונדילוטיים קלים בגופי החוליות. בגובה L1-S1 הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים קלים במפרקים הפאצטליים. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. אין עדות להצרות תעלה ספינלית גרמית. סריקת L1-L2: הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. סריקת L2-L3: הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. סריקת L3-L4: הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי גורם ללחץ קל על השק התקאלי. סריקת L4-L5: המרווח הבינחולייתי מוצר. בלוחיות הדיסקליות הודגמו שינויים סקלרוטיים וציסטות תת-כונדרליות. בסחוס הדיסקי הודגמו שינויים ניווניים עם אפקט וואקום. הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי ולטרלי מימין גורם ללחץ קל על השק התקאלי ומוצא העצב ההיקפי הימני. הפורמינה הנויראלית הגרמית מימין מעט מוצרת על חשבון שינויים ניווניים. סריקת L5-S1: המרווח הבינחולייתי מוצר. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי ללא לחץ על השק התקאלי. דר' נכבד/ה, הבדיקה בוצעה בתאריך: 10/01/2021 בברכה, ד"ר סימונובסקי אלה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית מ ר 84439 מ ר מ 22572 התרשמות: שינויים ניווניים קלים בע"ש המותני. L4-L5- בקע דיסקי עם לחץ קל על השק התקאלי ומוצא העצב ההיקפי הימני. מספר בלטי דיסקים קלים בעמוד השדרה. מומלץ ייעוץ אורתופדי. אני מיואש ושוקל ניתוח.

לפי ה CT הבעיה בחוליות L4-5, שחיקה של הדיסק ושינויים ניווניים. אם אין הקלה בשום דרך, תצטרך לשקול קיבוע חוליות. תצטרך להבין שגם אם תזכה לשנים טובות אחרי הניתוח יתכנו שינויים בחוליות הסמוכות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק