כאבי גב תחתון חזקים בכיפוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/01/2022 | 23:43 | מאת: דני

שלום ד"ר שמעתי הודותך רבות ורציתי לשמוע את דעתך. בן 57 כאבי גב תחתון זמן ארוך כשאני מתכופף קדימה או בקימה מהמיטה או כשאני מתלבש. השאלה לפי תוצאת הבדיקה MRI מטה. מי מה אני סובל שיש לי את הכאבים החזקים ?ועל איזה טיפול אתה ממליץ.תודה לך על כל עזרה מצדך MRI בגובה S1-L5 :גובה דיסק שמור, עכירות דיסקלית מינימלית . ישנם שינויים בצקתיים של הפלטות הסופיות בחלקים הקדמיים, יש סקלרוזיס של הפלטה התחתונה הקדמית של L5 כפי שנראה ב- CT ,יש ארוזיות של הפלטה התחתונה קדמית של L5 עם ציסטות סוב קורטיקליות שלא עוברות האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד רק בחלק החיצוני. אין לראות האדרה של הדיסק, יש זיזים גרמיים קדמיים שנראים עם שינויים בצקתיים. יש האדרה קלה של מעטפת הדיסק בחלק קדמי לטרלי ימין וקדמי לטרלי משמאל בולט מעט יותר בימני. יש בלט דיסק דיפוזי אחורי קל משיק לתעלה האחורית, התעלה האחורית והתעלות הפורמינליות ברוחב תקין. לסיכום: ישנם שינויים ארטריטים של הפלטות הסופיות בעיקר הפלטה התחתונה קדמית של L5 עם ציסטה סוב קורטיקלית, סקלרוזיס, בצקת והאדרה של הפלטות הסופיות בחלק הקדמי. האדרה גם של המעטפת הקפסולרית בחלק הלטרלי הקדמי דו צדדי. המרווח הבין-דיסקלי והדיסק נראה שמור.

מדובר בשינויים ניווניים, ממליץ על שחייה ונוגדי דלקת טבעיים כגון כורכומין.

31/01/2022 | 07:47 | מאת: דני

תודה ד"ר על תשובתך הייתי בינתיים אצל האורתופד ואמר חד משמעית רק קיבוע היא הדרך הטובה ביותר. האם לפי תיאור תוצאת ה MRI המצב מצריך ניתוח? תודה לך

קיבוע רק אם התפקוד היום יומי בלתי אפשרי כגון עבודה, טיולים וכו

ראה תגובתי מעלה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק