תוצאות mri עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/01/2022 | 19:55 | מאת: חלי

שלום רב להלן תוצאות mri, של עמוד השדרה הצווארי: הבדיקה בוצעה במנחים סגיטלים ואקסיאלים ברצפים של T2, T1 ודיכוי שומן. התווית הבדיקה: כאבי צוואר עם הקרנה ליד ימין. נצפה היפוך של המנח הלורדוטי. ללא תמטים וללא תזוזות. ללא בצקת לשדית או בצקת ברקמות הרכות. בקצה הסריקה נצפית קונפיגורציה של סלה ריק- ממצא לוואי. ללא עדות למסות פרה ורטברליות. ללא עדות למוקדי אות חריג בחוט. בצוואר נצפה ריבוי קשריות לימפה בתחנה מספר 2 הקשריות נראות מעט מוגדלות בולט יותר מצד ימין. קשרית נמדדת בגודל של 6.9X1.1 ס"מ. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C3-C2 :בגדר הנורמה. C4-C3 :בקע דיסקלי מרכזי לוחץ במידה קלה על מרכז החוט, ללא היצרויות מיוחדות. C5-C4 :בקע דיסקלי סב ארטיקולרי מימין לוחץ במידה בינונית על צידו הימני של החוט ועל אזור מוצא השורש. הפורמינות עצמם אינם מוצרות במידה משמעותית. C6-C5 :בקע דיסקלי פארא צנטרלי ימני הלוחץ על החוט במידה מתונה מימין ללא היצרויות פורמינליות. C7-C6 :בקע דיסקלי בולט יותר במיקום פארא צנטרלי משמאל ללא לחץ בולט על החוט וללא היצרויות מיוחדות. D1-C7 :בגדר הנורמה. לסיכום: שינויים דיסקוגניים מלווים בבקעי דיסק כמפורט. הממצא הלוחץ יותר בגובה C5-C4 לא מזוהה מיאלופתיה. ממצאי לוואי: סלה ריק. ריבוי קשריות לימפה צוואריות בתחנה מספר 2 נצפית הגדלה של הקשריות בולט יותר מימין. טיב הממצאים אינו ספציפי. יתכן ריאקטיבי להמשך הערכה קלינית ומעקב. *אציין כי אני סובלת מכאבים ביד ימין עם חולשה וקושי בהרמת היד מעל חודש, התחלתי פיזיותרפיה ישנו שיפור בהרמת היד ובעוצמת הכאבים, אבל עדיין היד לא חזרה לתפקוד מלא. מה זה אומר ריבוי קשריות לימפה? מה בכללי אומרות התוצאות? האם לדעתך יש צורך בניתוח? תודה רבה

יש לך בלט דיסק C4-5 שלוחץ על העצב של הכתף, אם את משתפרת תחת פיזיותרפיה תמשיכי. בלוטות הלימפה להתייעץ עם רופא פנימאי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק