נחייצות ניתוח מוקדם (חזרה לתפקוד קודם)

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/01/2022 | 14:58 | מאת: מנחם

שלום רב בעיות בארבע גפיים (בן 31 הקדמה חבלת ראש בעבר ) כאבי צוואר כרוניים (רק צוואר בתדירות חמורה יותר בשנתיים האחרונות חולשה קלה בידיים (בשנה האחרונה קצת יותר קושי בהרמת דברים מעל 10 קג או למשך זמן ) בחודשים יוני אוגוסט השנה כאבים כרוניים (מאחורי הצוואר (אזור C3-C5 ׂ כאבים שהיו קיימים בתדירות נמוכה יותר גם בשנת 2020 (וגם במהלך חודש וחצי כאבים חזקים אך לא ממוקדים רק מאחורי הצוואר במיוחד לא לפני 3-5 שנים ) בוצע הדמייה MRI מ3.9.21 (פענוח רופא בכיר מאוד בארץ C3-4 משיק לחוט משמאל מאחורה . הדמייה 18.11.21 פענוח רופא בכיר מאוד גם כן (דחיקה של החוט משמאל מאחורה ומעט פחות של נוזל השדרה ) 13.12.21 דר רון דבי (מומחה נוריולגיה "אין ספק שאין לך כל מחלה נוירולגית אחרת והבעיה שלך קשורה ככל הנראה ללחץ על החוט (למרות שדבריו מעט מסוייגים ,אבל תשובה מוחצת הפתרון שלך לא נמצא אצלי (אלא אצל מומחה עמוד שדרה או נוירוכירורג . 15.12.21 סיכום של ייעוץ רופא פרטי שהביא אותי לבילינסון (וכינס לשם שני רופאים בכירים שם אין מקום להתערבות ניתוחית (ואולי יחמיר בגיל 45 "אחד הרופאים שם אומר " סיכום מעקב לעשות הדמייה MRI בעוד 3 חודשייםצוואר הייתי אצלך וגם אצל מומחים נוספים . מומחה עמוד שדרה 9.1.21 (בהסתכלות על הדמייה 18.11.21 התעבות הליגמנטם פלבום C3-4 עם לחץ אחורי על חוט השדרה באזור C3-4 לשקול למינקטומי C4 ללא קיבוע (כולל הסרת הליגמנטם פלבום 3-4 4-5 לסיכום :(הוא חותך במילים )המלצות : LAMINECTOMY C4 כולל ייעוץ בזום עם רופא מארה"ב. גם LAMINECTOMY C4(בתקווה שזה גורם לך לבעיה ברור שזה מה שגורם לבעיה שכן לפני הדמיות לא היתה בעיה עם החוט בצוואר לפי הדמיות של שנה שעברה וגם בגב תחתון וטורקאלי תקין לחלוטין (כל הדרכים מובילות לעמוד השדרה הצווארי בוודאות מוחלטת גםצ מר דר דבי פסל כל מחלה נוירולגית אחרת . (אבל תוהה אם צריך להסיר גם את C 5 TU C3 של הזיז של החוליה תעשה את זה עכשיו (כי עכשיו זה לא מורכב בהמשך זה יהיה מורכב יותר (גם טוען שהוא יכול לעשות את הניתוח עם חתך של אינץ'(25 מילימטר ומוסיף שייקח לו 10 דקות לעשות זאת רמה אחת ) המלצה יש רופאים מצויינים בישראל תמצא אחד ותעשה אצלו (וגם אתה תץמצא בישראל מנתח שיעשה לך את זה לא אגריסיבי אין צורך בחתך גדול . מה עושים ?

מני שלום אני שמח שמצאת רופא שינתח אותך, בהצלחה.

23/01/2022 | 19:04 | מאת: מנחם

לא מצאתי !עדיין יש לך המלצה מה מומלץ כדי לשחרר את הליגמנטם פלבום מהחוט מאחורה ? חוץ מ אשר להסיר אותו ואת זיז חוליה שלו רצועה זו מאוד חשובה ליציבות החוליות בעמוד השדרה במיוחד בצוואר וגב התחתון (בגבי יש צלעות אז פחות חשוב ) ואם חייב למינקטומי כדי לשחרר את החלק של החוט הבעייתי ?(מי יעשה זאת עם חתך מינמלי ?

27/01/2022 | 13:03 | מאת: מנחם

תראה ,לבחינתך (כמובן אחרי ראיית הדמייה של 2016 ,2020,2021 )3.9.21) 21 18.11.21 cervical spine אני לא מחפש לעשות שום פעולה כירורגית או אף שמרנית (EXTENSTIONׂ neck "מקטין את החוט המרכזי "שלא נחוצה ויכולה להזיק לי ,אף אם נכון להתערב וזה הפעולה הנכונה (למנוע קפיצת מדרגה נוספת בתפקוד (אין שינוי גס בכח ,אין איבוד שליטה על סוגרים,אך כן ישנה החמרה בתפקוד מרכזית (לא יכול ללכת מהר מ13.11.21 ונפלתי פעמים (25.11.21 אחרי התגברות מחטים ברגליים וחולשה ) ,ובתאריך 12.11.22 נפלתי פעם שנייה (אחרי אותו סימפטומים ברגליים של דקירות וחולשה (חשוב לציין שלפני 4 חודשים התחלתי להרגיש כבדות ברגליים (אך לא היה בעיות ללכת מהר ,וגם לא בעיות של הליכה רגילה שהיתה יותר תקינה בהרבה ) כל אלו סימפטומים ביחד עם התפקוד והצביטה של החוט בצוואר שהחלה לפני כ4 חודשים (ובצורה משמעותית יותר החלה להשפיע על התפקוד מ13.11.21 ) לפי התקדמות המצב הזה (אולי עוד 20 שנה זה יתקדם ) גיבשת דעה שהתהליך של הצביטה של החוט התרחש במהלך 11 שנים (אבל האמת היא שהוא התחיל למעשה רק לפני כשנה וחצי בצורה מאוד עדינה (ישנם סימנים בMRI בבדיקה 2020 AXIAL images סימנים קטנים מאוד של היעלמות הCSF באזור של חתך 1.5 מילימטר (ובבדיקה MRI באותו מכון 3.9.21 רואים שזה גדל ואף בSAGITTAL רואים צביטה של החוט (רופא בכיר מאוד בארץ כינה זאת (משיק לחוט משמאל 3.9.21) את MRI 3 T ראית וכבר אמרת על המקום שזה דחיקה של החוט (עם פחות נוזל של השדרה מאחור משמאל (אז לפי סקירה שלך (אתה אומר אין סיכון (ובטח לא בטווח הקרוב וגם לעניות שני הבכירים שהתייעצת איתם (הם כמובן לא סקרו לעומק את הנושא מה שאני אצלך באתי לעשות בפרטי . **בוצע MRI חדש באופן פרטי (יזום שלי )אך הוא אינו כולל חתכים שעוברים על הליגמנט אך הוא בהחלט מראה החמרה בצילום בT 1 בהשוואה לצילום מנובמבר . הסימפטומים שאני מתאר כולל הצילומים מראים שישנה בעיה שייתכן("ייתכן " ולא רק אתה ) מאוד שלא הבנת אותה מספיק מדוויק .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק