כאבי גב תחתון מעל ל3 חודשים ללא אבחון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/01/2022 | 11:02 | מאת: אסתי חנן

שלום, אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר למעלה מ3 חודשים, הכאב מתבטא בחוסר יכולת להתכופף קדימה (לא מגיעה לברכיים שלי) כאבים וקושי לעבור מעמידה לישיבה ובהליכה (יכולה ללכת לאט). בבדיקה קלינית על ידי מספר רופאים נאמר לי כי אין אינדיקציה לפגיעה עצבית וכי המדובר ככל הנראה מדלקת בשרירים. גם לאחר בדיקת הסיטי (מצ"ב ממצאים בסוף) הרופא עמד על כך ואמר שממצאי הסיטי לא העלו סיבה לכאבים וככל הנראה זוהי דלקת. האם סביר שהכאבים נובעים מדלקת בשרירי הגב? ככל וכן - האם סביר שאין תגובה לNSAIDS? ככל ולא - האם ניתן להסיק ממצאי הסיטי לגבי סיבת הכאב? קיבלתי טיפול תרופתי אולם אין שיפור (ברקסין 20mg, ארקוקסיה 90 mg, ואתופן 600XL) כמו כן קיבלתי כדורים לשיכוך כאבים כמו זלדיאר אשר הקל מעט אולם הכאב לא מספיק על מנת לאפשר לי להתנהל וגם קיבלתי פרקוסט אותו העדפתי לא לקחת. להלן ממצאי הסיטי: המיסקראליזציה של L5 משמאל. מעט הסתיידויות עדינות בליגמנטום פלאבה במספר גבהים. מעט שינויים אטרוטיים במפרקים הפאצטליים בגובה L5-S1 דו"צ. אין עדות להיצרות גרמים של התעלה הספינלית. התעלות הנאוררליות הביןבל הערכה כלשהי חוליתיות שמורות. רושם לבלט דיפוזי קל משיק לשק התקאלי בL4-L3. L4-L5 בלט דיפוזי עם בקע אחורי מרכזי קל גורמים ללחץ קל על השק התקאלי.

הטיפול הוא לא ניתוחי. ישנה חולשה כלשהי בעמוד השדרה המותנית. תשחי ותיקחי טריבמין.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק