תוצאות mri עמו"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/12/2021 | 01:23 | מאת: רננה

שלום וברכה, אני בת 37. ביצעתי mri עמו"ש צווארי כחלק מבירור של כאבי ראש צוואר, שהוחמרו לאחרונה , עם הרדמות כאבים וחולשה של יד ימין. יש לציין שיש ימים שהכאב הוא בלתי נסבל. עד כדי שאני חייבת לשכב ע"מ למנוע לחץ על עמוד השדרה. ואלו הממצאים: הצרות מולדת של התעלה הספינלית הצווארית. יישור הלורדוזיס. חוט השדרה ללא אות חריג. חוליות – מבנה גס שמור. ללא שינוי ניווני משמעותי בלוחיות הקצה. מח העצם – ללא אות חריג. גומה אחורית – בגדר התקין. שינויים ניווניים מפורטים, לפי גובה – C3-4 :C2-3, קומפלקס דיסק אוסטאופיט פאראסנטרלי ימני, ללא לחץ משמעותי השדרה. :C5-6 קומפלקס דיסק אוסטאופיט פאראסנטרלי ימני, עם אימפרסיה על חוט השדרה. הצרות ספינלית בינונית. :C6-7 קומפלקס דיסק אוסטאופיט פוסטריורי רחב. אימפרסיה קלה על חוט השדרה. הצרות ספינלית בינונית. :C7-T1 בלט דיסק פאראצנטרלי שמאלי, עם אימפרסיה קלה על קדמת חוט השדרה. אשמח לשמוע האם זהו מצב לטיפול שמרני ומעקב בלבד או מצריך ניתוח. תודה מראש על המענה. רננה

אם טיפול שמרני אינו עוזר, יש לשקול ניתוח וניתן אנדוסקופי.

02/01/2022 | 07:38 | מאת: רננה

תודה רבה על המענה, 'לא עוזר' כוונתך שהכאבים ממשיכים או שאתה ממליץ לעשות בדיקות הדמיה בעוד x זמן ולפיכך לשקול המשך טיפול/ניתוח.

לא עוזר הכוונה שהכאבים ממשיכים

08/01/2022 | 21:55 | מאת: רננה

האם במיקום זה של הבלט אצלי רלוונטי ניתוח אנדוסקופי? והאם ניתן לבצע בהריון?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק