שינויים ניוונים עם בלטי דיסק צוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/12/2021 | 11:33 | מאת: בת 52

כאבי צוואר מקרינים לכתף וליד שמאל. התבצע MR שינויים ניווניים עם בלטי דיסק/ זיזים גרמיים בגובה C6­C5 גורמים להיצרות ספינלית בינונית ופורמינלית קשה דו"צ. היצרות ספינלית קלה ופורמינלית בינונית קשה דו"צ יותר מימין בגובה C7­C6. בלט דיסק אחורי מרכזי בגובה C5­C4 עם אימפרסיה לשק , היצרות ספינלית קלה פורמינלית קלה דו"צ. ללא בצקת במח עצם, שבר טרי או תמט. אין עדות למיאלומלציה או מאסה פאראוורטברלית. האם נדרש ניתוח? תודה רבה.

אם הכאב מתמשך מעל 3 חודשים ולא מגיב לטיפול שמרני יכול להתאים לניתוח אנדוסקופי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק