פיענוח mri ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/12/2021 | 09:06 | מאת: יעל

שלום ד"ר, בעקבות כאבים בגב התחתון וברגליים הופנתי לביצוע mri ע"ש מותני. להלן התשובה: ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסנים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברלריות. החוט באות, סיומת ועובי תקינים. עקמת קמורה שמאלה. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: L1-L2 -בגדר הנורמה L2-L3 - בגדר הנורמה L3-L4 - בלט דיסק דיפוזי קל. L4-L5-בלט דיסק דיפוזי משיק לחלק אקסטרא פורמינלי של העצבים ההיקפיים. שינויים ספונדילוארטרוטים במפרקים הפצלים. L5-S1- בלט דיסק דיפוזי קל. מה זה אומר? במיוחד עבור L4-L5? ומה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב? תודה

לא נראה שהמצב מחייב ניתוח, אפשר לבצע זריקה אפידוראלית. בכל מקרה רצוי שתתייעץ עם מומחה פרונטאלית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק