פענוח MRI צווארי - אחרי תאונת דרכים (צליפת שוט)

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/11/2021 | 11:09 | מאת: א.פ

שלום ד"ר, אבקש את עזרתך בפענוח MRI צווארי: בגובה C5-C6: בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב של בקע אינטרה פורמינלי ימני עם לחץ על השורש C6 מימין. היצרות קלה של התעלה. בגובה C6-C7: בקע דיסקלי לטרלי שמאלי עם לחץ על שורש C7 משמאל. אין מיאלופתיה בחוט ואין לחת עליו. מעבר קרניו צאוויקלי שמור. סיכום - בקעים דיסקליים כמתואר, הבולט שבהם הינו בגובה C6-C7 משמאל. החמרה ביחס לבדיקת ה CT (שבוצעה לפני שנה). הופניתי עקב החמרה בכאבי צוואר והגבלת תנועה. עברתי תאונת דרכים לפני כשנתיים (צליפת שוט). תודה רבה.

יש לך 2 פריצות דיסק בצוואר, יתכן שטיפול שמרני יעזור כגון פיזיותרפיה ואוסתאופתיה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק