כאבי גב תחתון קשים, הקרנה מפשעה עצם הזנב ולעיתים לרגליים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/11/2021 | 08:17 | מאת: y.l

לאחרונה קיבלתי פענוח של mri, התחיל בכלל כבירור עקב כאבים שורפים ברגליים וחוסר יכולת לרוץ/ ללכת או לעמוד ארוכות. לאחר החמרה עם כאבי גב, חוסר יכולת לשבת יותר ממספר דקות הופניתי לmri, אשמח להבין האם התוצאות מסבירות את הכאבים. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE, SE בשקלול T2, T1 במישור סאגיטלי ואקסיאלי. ברקע: בירור כאבי גב. העמדה הלורדוטית שמורה. אות וסיומת תקינים של החוט התחתון. רוחב התעלה המותנית בגדר הנורמה. לא נצפה אות חריג בלשד העצם בשלד המודגם. ללא הדגמת ממצא תוך תעלתי חריג. בסריקות האקסיאליות: L2-L1 : ב.מ.פ. L3-L2 : ב.מ.פ. L4-L3 : בלט אנולוס מינימלי משיק לשק. שורשים חופשיים. פסטות שמורות. L5-L4 : בלט אנולוס מרכזי משיק לשק. ללא הדגמת לחץ על השורשים בחלל התעלה. השורשים בגובה הנקבים חופשיים. פסטות שמורות. S1-L5 : בלט אנולוס מרכזי מתון. ללא הדגמת לחץ על השורשים בחלל התעלה או בגובה הנקבים. פסטות שמורות. רקמות רכות שכנות הכלולות באיזור הסריקה ב.מ.פ. לסיכום: כמפורט לעיל, שינויים דיסקלים קלים אך ללא הדגמת אפקט רדיקולרי משמעותי חריג. המשך בירור לפי שיקול קליני.

התשובה בגוף הפנייה. אין הסבר למה שאת חווה, יש להמשיך עם בדיקה ברור אצל נוירולוג.

21/11/2021 | 15:24 | מאת: y.l

כלומר, לא נראית סיבה אורטופדית? ממצאי mri גב לא מצדיקים את הכאבים?

נכון

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק