בדיקת צואר ובדיקת גב מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/11/2021 | 13:15 | מאת: א.קד

שלום, צילום ע"ש צוארי - שינויים ספונדילוטים לאורך כל החוליות הצוואריות בהתאם לאוסטיופניה, ייתכן דיסקטוגוניים בגובה C3-C4, C4-C5, C5-C6, C6-C7. שינויים ספונדולוארטרוטיים במפרקים הפצטליפ ואונק-וורטברלים. בגובה L5-S1 ספונדילוליזיס וספונדיליסטזיס קשה לפחות דרגה 2,3. אוסיף ואומר שיש בעיה עם שליטה על השלפוחית אשמח לקבל הסבר על מה שקורה לי.

הממצא המשמעותי נמצא בגב התחתון- עקב תזוזה של החוליה L5 על עצם הזנב ככל הנראה נוצר לחץ על עצבים שבחלקם אחראים על שלפוחית השתן. ממליץ לפנות בהקדם למנתח עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק