תוצאות mri אחרי ניתוח - כמה אני בצרות וכמה למהר לחזור למנתח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/11/2021 | 18:12 | מאת: אלונה

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בשקלול T1, T2, PD במישורים אקסיאלים וסגיטאלים בלי ועם הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. ברקע לאחר ניתוח. יש פריצת בורג לדיסק L3-L4 וכאבים. יש כאבים עזים מקרינים לגפה ימנית לכל אורכה. הניתוח ב- 26/8/2021 עם דקומפרסיה שכולל כריתה מפרק L3-4 ימני ודיסקטומיה עם קיבוע אחורי. ב- CT עמוד שדרה מותני יש ליסטזיס L3-L4 ובקע דיסק פארא מדיאני פורמינלי L3-L4 ימני. ב- L4-L5 יש ליסטזיס. אין בידי בדיקה קודמת להשוואה. א. בחתכים הסגיטלים: 1. מודגמת עמדה לורדוטית תקינה של הקטע המותני. 2. עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות. 3. הקונוס המדולרי ממוקם בגובה D12. ב. בחתכים האקסיאלים: בגובה L1-L2: רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2-L3: גובה הדיסק שמור, בלט דיסק דיפוזי אחורי משיק לתעלה האחורית, עיבוי מפרק הפסטרי השמאלי. עיבוי קל של ליגמנטום פלבום. תעלה אחורית מוצרת באופן בינוני. תעלות הפורמינליות ברוחב תקין. בגובה L3-L4: מצב לאחר קיבוע אחורי של L3 עם L4 בצד ימין בלבד, שינויים פוסט ניתוחיים. שינויים בצקתיים נראו באופן ניכר יותר ברקמות הרכות מצד שמאל לספיינוס פרוסס למעשה באזור השריר המולטיפידוס שנראה אטרופי. יש לציין שהמסמור דרך הפדיקל של L3 הימני בולט כלפי מעלה ואז עובר דרך הקורטקס העליון הימני של L3 לחלל הדיסקלי. תעלה הפורמינלית השמאלית ברוחב תקין. יש היצרות של תעלה הפורמינלית הימנית מהלך L3 ימני, יש האדרה של חומר ניגוד סביב העצב בתעלה. לאחר למינקטומיה נרחבת מצד ימין. שינויים פיברוטים במיטת הניתוח. תעלה אחורית עם היצרות קלה. בגובה L4-L5: ספונדילוליסטזיס L4 קדמי ל- L5 בדרגה 1. תעלות הפורמינליות ברוחב תקין. תעלה אחורית ברוחב תקין. שינויים דגנרטיבים של מפרק הפסטרי השמאלי. בגובה L5-S1: חוליית מעבר L5 עם איחוי ארטיקולרציה חד צדדית מצד ימין.

בהחלט מסכים שאת צריכה לפנות למנתח

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק