אפשר בבקשה הסבר לתוצאות ה-MRI?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/10/2021 | 12:13 | מאת: אני

שלום סובלת מכאבי רגליים חזקים בזמן הליכה לאורך כל הרגל. אחרי מיליון בדיקות ומיליון השערות וחילוקי דעות בין מומחים בתחום האורתופדי, וסקולרי(שם נמצאה היצרות שאולי גורמת לכאב בשוק רגל ימין והוצע צינתור), וראומתולוגיה(מטופלת בתרופה ביולוגית שבינתיים עוזרת), נשלחתי ל-MRI התור לרופא נקבע לעוד מספר חודשים. אפשר בינתיים לקבל הסבר על הממצאים, והאם נמצא סוף סוף הגורם לכאבים בהליכה? וכמובן מה לעשות. תודה MRI של ע"ש מותני סיבת הבדיקה: כאבי רגליים בהליכה לכל אורכן , ברקע דלקת פרקים פסוריאטית הבדיקה בוצעה בסדרות (STIR+FSE(T2 , ו - (FSE(T1 במישורים סגיטלי, אקסיאלי דרך ע"ש מותני לפני ואחרי הזרקת גדוליניום, בלי ועם דיכוי שומן. 16.06.2021 מ CT :השוואה מ מ צ א י ם: ======= הקונוס המדולרי מודגם בעובי, צורה ואותות תקינים, וקצהו בגובה - .L1 השק הדורלי במהלך תקין. קצהו בגובה .S2 L1-D12 :היצרות של המרווח הבין חולייתי ושינויים של MODICII בלוחיות הקצה . בלט דיסק היקפי גורם ללחץ קל על השק הדורלי , ללא עדות ללחץ על חוט השדרה 2-L1 :ללא עדות ללא בלט או בקע דיסק 3-L2:בלט דיסק היקפי גורם ללחץ קל על השק הדורלי , 4-L3 :בלט דיסק היקפי גורם ללחץ קל על השק הדורלי, עיבוי קל של ליגמנטה פלבה דו"צ 5-L4:ספונדילוליסטזיס דרגה 1 על רקע ניווני, בלט דיסק היקפי ועיבוי של ליגמנטה פלבה דו"צ גורם להיצרות ספינלית קלה. . ארטרופתיה פאצטלית משמאל . פורמינות מוצרות במידה קלה S1-L5 :בלט דיסק היקפי משיק לשק הדורלי. ארטרופתיה פאצטלית דו"צ , בולטת יותר משמאל . בסריקה סגיטלית של ע"ש גבי מודגם בקע דיסק מרכזי בגובה 8-T7 גורם ללחץ בינוני על השק הדורלי ( רוחב התעלה כ 8 מ"מ ) ודפורמציה קלה של חוט השדרה יש לציין הרחבה של השלפוחית. אין הגברה פתולוגית שדרתית ע"י חומר הניגוד. ס י כ ו ם: ====== בקע דיסק מרכזי בגובה 8-T7 גורם ללחץ בינוני על השק הדורלי ודפורמציה קלה של חוט השדרה שינויים ניווניים קלים בע"ש מותני

ישנה תזוזה קלה של החוליות L4-5 הגורם לכאב המקרין לרגל ובמקרה גילו גם פריצת דיסק לא גדולה בעמוד השדרה האמצעי (גבי)

07/11/2021 | 06:19 | מאת: אני

ראשית תודה האם ניתוח יפתור הבעיה(ואם כן איזה), או שניתן גם בטיפול שמרני ,או...שאין מה לעשות?

חיזוק שרירי הגב בהתעמלות מתאימה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק