ניתוח אנדוסקופי לטיפול בהרנאציה קדמית D5-6

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

24/09/2021 | 01:01 | מאת: גלעד

האם ניתן או מומלץ לבצע ניתוח אנדוסקופי לתיקון הרניאציה קדמית של עמוד השדרה בגובה D5-6. ההמלצה של הנוירוכירורים היא לבצע ניתוח לתיקון הבקע בשיטה אחורית, דבר שמחייב למינקטומיה, כניסה לתוך שק הדורה, ניתוק החוט מהשק והזזתו לשם גילוי הבקע ותיקונו. השאלה - האם ניתן לבצע את הניתוח בשיטה אנדוסקופית קדמית ולהגיע ישירות לבקע ולתקנו מהצד החיצוני. אם קיימת אפשרות כזו האם היא כדאית ומה הסיכונים לעומת הגישה הפתוחה האחורית? האם אתם מבצעים ניתוחים כאלה?

הניתוח שהוצע יומרני וככל הנראה לא נטול סיכונים. אפשר לבדוק גישה אנדוסקופית אך צריך לראות את ההדמיה לפני כן.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק