תוצאות בדיקת MRI לאחר מספר חודשים של כאב מאוד חזק

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

19/09/2021 | 22:23 | מאת: טל

שלום רב, קיבלתי תוצאות MRI לאחר כמה חודשים של כאב חזק מאוד. אשמח לתרגום , והבנה מה צריכים להיות צעדיי הבאים: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי וסגיטלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאב גב. הקרנה לאורך רגל שמאל. עמדה מותנית לורדוטית רגילה. הקונוס בגובה L1-D12. סיגנל תקין של החוליות. רוחב תקין של תעלת השדרה. 5-L4 :בקע פורמינלי שמאלי לוחץ על השורש בפורמן. היפרטרופיה פצטלית דו צדדית. S1-L5 :הדיסק מנוון והמרווח הבין חולייתי מוצר. בקע גדול מרכזי לוחץ על השק התקאלי ועל השורשים ברצסים הלטרליים משני הצדדים. הלחץ גדול יותר מצד ימין. שינויים ארטרוטים במפרקים פצטליים. בלט פורמינלי ימני מלווה בזיז גרמי מצר את הפורמן מימין. בשאר הגבהים הסריקה תקינה.

יש לך פריצת דיסק ב L5-S1 , לבדוק אצל מנתח עמוד שדרה אם זה מצב לניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק