תכיפות במתן שתן ולחץ על העצב הסיאטי ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/09/2021 | 11:14 | מאת: לירז

שלום רב, אני בחורה בת 25. לפני כ-3 שנים הופיע לי לחץ על העצב הסיאטי ותכיפות במתן שתן והלכו ונעלמו, אך חזרו בעוצמה חזקה יותר בשנה האחרונה, שבה אני מתמודדת עם מספר תופעות לא נעימות. בצילום CT נמצאו אצלי בלט דיסק בחוליות L4-L5 עם לחץ קל על השק הטקאלי, וב-S1-L5 נמצאה ספינה ביפידה דקה. התחושות שלי הן בעיקר ברגל שמאל: לחץ עצבי בלתי פוסק במותן, במפשעה ובירך (קשה לי להרחיק את הירך), חוסר יכולת לפשוט את אצבעות הרגליים - בעיקר את הבוהן עם האצבע השניה, ותחושת נימול לעיתים. והדבר שהכי מפריע לי לתפקוד היומיומי הוא תכיפות של מתן שתן - השלפוחית מתמלאת מעט אבל עבורי זה מרגיש שאני מפוצצת וחייבת לרוץ לשירותים. השאלה שלי האם זה נובע מהספינה בפידה או שאולי זה הלחץ על השק הטקאלי? ומהם הפתרונות המוצעים? תודה

מצבי לחץ וכאב יכולים לגרום לתכיפות במתן שתן. ממליץ על MRI לתמונה ברורה יותר.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק