כאבים בעכוז וחולשה ברגלים פענוח CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/08/2021 | 12:59 | מאת: חן

שלום, אני בת 23, בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבים חזקים בעכוז וחולשה ברגלים. הדבר מתבטא בכך שאני לא מסוגלת ללכת יותר מ2-3 דקות בלי לנוח, מתקשה לעמוד, השרירים נתפסים ברגלים כל פעם במקום אחד, צליעה, הברך ננעלת לפעמים תוך כדי הליכה וזרמים בכפות הרגלים. בבדיקה גופנית אצל באורטופד נמצא כי אין רפלקסים. ביצעתי בדיקה CT, להלן התוצאות: עמדה לורדוטית מוגברת עקמת קמורה לשמאל היצרות קלה של המרווח הבין חולייתי בגובה L3-L4 היצרות בינונית של המרווח הבין חולייתי בגובה L5-S1 ספונדילוליזיס דו צדדי בגובה L5 בגובה L3-L4 בלט דיסק הקפי ואחורי כללי מינימלי. בגובה L4-L5 בלט דיסק הקפי כללי מינלי. בגובה L5-S1 בלט דיסק אחורי כללי קל גורם להיצרןת קלה של תעלה השדרה עם לחץ על השק התקאלי. אודה לסיועך בפענוח הבדיקה. אני ממש מרגישה שהרגלים שלי נחלשות מיום ליום (התור לאורטופד המטפל עוד הרבה זמן.) בתודה מראש !!

הממצאים אינם מסבירים חולשת רגליים, לבצע MRI בהמשך ומיון זו אופציה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק