כאב גב מקרין לעכוז, רגל, שוק וקרסול ותוצאות M.R.I

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/07/2021 | 19:15 | מאת: סמי

בן 76. מזה 4 חודשים סובל מכאב גב המקרין כאב עז לעכוז לאורך אחורי הברך ולקדמת השוק ועד לקרסול. במיוחד בקימה בבוקר ולאחר הליכה קצרה. ביצעתי כ 10 טיפולי פיזיותרפיה במכון ידוע, שכללו חשמל חימום ותרגילים. באחד מהם בוצע לי עיסוי עמוק שלאחריו חשתי בהחמרה ולכן הפסקתי את הטיפולים. אני ממשיך ומבצע רק תרגילי מתיחות באופן עצמאי. עד היום אין שינוי משמעותי. לפני כ 10 ימים בצעתי M.R.I של עמוד השידרה המותני. להלן ממצאיו: עמדה לורדוטית רגילה. המנגיומה בגוף חוליה D12. תזוזה בין החוליות L4-5. שינויים ניווניים של הדיסקים הבינחולייתיים. בחתכים רוחביים: בגובה D11-D12 בלט דיסק משמאל עם לחץ על השק התקאלי. בגובה D12-L1 ללא שינויים פתלוגיים. בגובה L1-L2 ללא שינויים פתלוגיים. בגובה L2-L3 בלט דיסק דיפוזי מינימלי. בגובה L3-L4 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק התקאלי. בגובה L4-L5 מודגם תהליך שתופס את הפורמינה וחלק לטרלי מימין לוחץ על השורש העצבי. התהליך לא מקבל האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. ככל הנראה מדובר על דיסק אקסטרודייט לטרלי מימין. בגובה L5-S1 ללא שינויים פתלוגיים. בסיכום: דיסק אקסטרודייט מימין תופס את הפורימינה הימנית לוחץ על שורש העצבי בגובה L4-5 . אודה על התייחסותך לשאלותיי הבאות: 1.האם המשך טיפול פיזיותראפי לרבות עיסוי עמוק עשוי להועיל ולא יזיק? 2. האם יש טיפולים שמרניים נוספים עליהם תוכל להמליץ? 3. אני שוחה כמעט מדי יום כ 2 ק"מ (חתירה וגב) האם אני רשאי להמשיך בכך? האם אני מוגבל? 4. האם לבצע הליכות למרות הכאבים? והאם חלות עלי הגבלות אחרות כלשהן? 5. עד כמה חמורים הממצאים של ה M.R.I?

שווה להגיע להתייעצות ולשקול ניתוח אנדוסקופי להוצאת פריצת הדיסק

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק