בלט דיסק לאחר מעורבות בתאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/07/2021 | 15:35 | מאת: אלי

שלום רב הייתי מעורב בתאונת דרכים בה פגע בי רכב מאחור והעיף אותי על רכב מלפנים להלן תוצאות סיטי , אודה להסבר טכניקה: בוצעה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד שדרה מותני במכשיר ICT מתקדם, מגובה D12 עד S1 ,עם חתכים אקסיאליים ושחזורים קורונלים וסגיטליים . השוואה: אין בדיקות קודמות להשוואה . ממצאים: שחזורים מולטי פלנריים: בצילום הצדדי הודגמו גופי החוליות והמרווחים שביניהם שמורים ללא סטייה . המבנה הגרמי והמפרקי הודגם בצורה תקינה, אוסטאופיטים קלים בגופי החוליות . 1L-12D: סריקה אין עדות לבלט דיסק . מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים . 2 L-1L: סריקה אין עדות לבלט דיסק . מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים . 3 L-2L: סריקה בלט דיסק היקפי קל משיק לשק הדורלי . מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים . 4 L-3L: סריקה עיבוי ליגמנטום פלאבום ובלט דיסק כללי עם קל על השק הדוראלי . מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים . 5 L-4L: סריקה עיבוי ליגמנטום פלאבום ובלט דיסק כללי עם היצרות בינונית של השק הדוראלי . הצרות פורמינלית קלה מימין מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית . 1 S-5L: סריקה אין עדות לבלט דיסק . מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים

רוב הסיכויים שהממצאים לא קשורים לתאונה גם אם אחרי התאונה הופיעו או החמירו כאבי הגב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק