האם יש צורך בניתוח ואם כן האם ניתן לעשות אנדוסקופיה?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/06/2021 | 00:06 | מאת: ויק

בת 46, כאבים חזקים ברגל ימין בהליכה ובעמידה . ‎להלן ממצאי MRI לפני שנה: כאבי גב תחתון. ‎ממצאים: ‎אין עדות להיצרות מהותית של התעלה. ‎ בגובה L4-L5 ‎מודגמים שינויים ניווניים פצטריים ‎בולטים עם הרחבת המרווח הפצטרי, בולט יותר ביחס לבדיקת ה -CT. ‎מודגם ליסטזיס קדמי קל. ‎מודגמת היצרות פורמינלית ימנית בולטת. פרט לכך, בגבהים האחרים ללא ממצא מהותי. יש לציין בקע דיסקלי אינטרא-פורמינלי ימני בגובה L4-L5 עם לחץ על השורש L4 ‎מימין בפורמינה, בדומה ל -CT. ‎סיכום: ‎בגובה L4-L5 ‎שינויים ניווניים בולטים פצטריים היפרטרופיים עם נוזל רב בפסטות ובקע דיסקלי אינטרא-פורמינלי ימני בגובה זה עם לחץ על השורש L4 מימין, בדומה ל-Ct ‎ממצאים של Ct מלפני שבועיים: L4-L5 - בלט דיסקלי גורם ללחץ על השק התקאלי ולהיצרות קלה של התעלה הספינאלית. היצרות פורמינלית משמעותית מימין, לחץ על שורש העצב הימני.שינויים ארטרוטים גסים והיפרטרופיה של המפרקים הפצטלים. L5-S1 - סקרוליזציה חלקית של חוליה L5 מצד שמאל והיווצרות פסאודו מפרק. בקע אחורי משיק לשק התקאלי. ללא היצרות ספינאלית או פורמינליתה ‎הלורדוזיס המותני הפיזיולוגי שמור. גופי החוליות שומרים על גובהם. לא הודגם ממצא החשוד לשבר. שינויים ניווניים במפרקים הסקרו-אילאקליים. ממליצים על ניתוח קיבוע עמוד השדרה TLIF L4-L5. האם ניתן להסתפק בניתוח אנדוסקופיה להוצאת הבלט שלוחץ על העצב? תודה

יתכן, יש לבצע MRI עדכני וצילום ע"ש מותני צדדי בעמידה בכיפוף ויישור ולהגיע ליעוץ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק