תוצאות MRI עמוד שדרה צווארי / מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

19/05/2021 | 21:56 | מאת: סברינה

שלום רב, לאחרונה עשיתי בדיקת MRI ובעקבות כאבים בלתי נסבלים בגב ובצוואר. בשנת 2018 עברתי תאונת שרשרת רכב טרנזיט התנגב ברכבי (צליפת שוט וכאבים בגב - פינו אותי על לוח גב וצווארון לבי"ח) מאז אני רק מתלוננת כאבים ממש חזקים. עברתי פיזיוטרפיה, כירופרקט, דיקור סיני, מעל 15 זריקות אפידורליות תחת שיקוף ואף רפלקסולוגיה. - כלום לא עזר .הכאב רק מחמיר MRI - ע"ש צווארי: הבדיקה בוצעה בטכניקה, FSE - FSE בשקלול T1 ו- T2 במנח אקסיאלי וסגיטלי. המעבר הקרניו צרביקלי נראה תקין. יישור לורדוזיס צווארי. רטרו-ליסטזיס של C3 על גבי C4. האותות נובעים מן החוליות בגדר הנורמה, כמות קטנה בגוף חוליה. C5 לא נראה תהליך הסננתי גרמי או מאסה פרה-ורטברלית. חוט השדרה הודגם בעל אות תקין לכל אורכו, ללא סימנים של מילופטיה. סימני התייבשות דיסקים בכרוב המרווחים. אוסטאופיט לטרלי משמאל ב- C5-C6, גורם להצרות פורמינלית בינונית. לא הודגם בקע או בלט דיסק. MRI ע"ש מותני: הבדיקה בוצעה בטכניקה TSE, DIXON, בשקלול T1 ו- T2/ הבדיקה בוצעה במנח אקסיטלי ובכיטלי. יידוא לואגוסיב פיסיולוכי. נטותות נמובעים מן נחוליות בגדר הנורמה. לא נראה להליך הסננתי גרמי או מאסה פרה-ורטברלית. הקונוס המדולרי בעל מבנה ואותות תקינים, קצהו מודגם בגובה תקין האותות הדיסקלים: D12 - L1 בגדר תקין L2 - 1 בגדר תקין L2-3 - בגדר תקין L3-L4 - רטרו ליסטזיס קל, בלט דיסק אחורי ושמאלי קל, לחץ קל על שק הדורלי, עיבוי ליגמנט הפלבה ושינויים ניווניים במפרקים הפצטלים. L4-5 - קרע אנולרי אחורי, הצרות ספינלית על רקע בלט דיסק אחורי, עיבוי ליגמנט הפלבה ושינויים ניווניים במפרקים הפצטלים. השק הדורלי מוצר עד כ- 9 מ"מ נמדד במנח סגיטלי. קיימת הצרות פורמינלית קלה משמאל ולחץ על שורש L4 L5-S1 קרע אנולרי אחורי, בלט דיסק אחורי ושמאלי, לחץ על השק הדורלי ויחד עם שינויים ניווניים במפרק הפצטל השמאלי גרם לחץ על שורש L5. מה הפתרון למצב זה? הרופא במרפאת כאב אמר לי כי לצערו אין לי טעם לעשות עוד זריקות אפידורליות כי הן לא עוזרות לי (עברתי 12) ואמר שעלי לפנות למומחה עמוד שדרה וככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח שאני מאוד חוששת ממנו. הכאבים רק מחמירים ואני בקושי הולכת, עומדת או יושבת, זה מרגיש כמו חום בגב ומרגישה מאין כאב בכתף השמאלית והרגשת נימול ביד השמאלית. תודה על התשובה

לפי תיאור ה MRI אין מקום לניתוח, ממליץ על אוסתאופתיה ותרגילים יומיומיים לחיזוק שרירי השלד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק