תוצאות בדיקה MRIהאם צריך ניתןח?<

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/05/2021 | 16:34 | מאת: ילנה

האם מומלץ ניתוח? בת 46 .כאבים ברגל שמאל.מטה,חוסר רגישות בגף הרגל . ממצאים: יישור הלורדוזיס המותני, קיפוזיס קל. מודגמים שינויים ניווניים לאורך המרווחים הדיסקליים בעמוד שדרה מותני תחתון. הקונוס תקין בגובה L1-T12 . אין עדות לתמט או דיסלוקציה. מודגם סיגנל תקין ממח העצם החולייתי. מודגם מעט סיגנל גבוה בסדרת STIR בלוחיות הקצה סביב למרווח הדיסקלי L5-L4 . מרווח L4-L3 היפרטרופיה ניכרת של מפרקים פצטליים וליגמנטום פלבום. היצרות בינונית של הפורמינה משמאל. הדיסק נושק לשורש L3.מודגם דיסק קטנטן פאראמדיאני שמאלי ב-RECESS הלטרלי משמאל. מרווח L5-L4 בקע דיסק מרכזי ופאראמדיאני שמאלי. היפרטרופיה ניכרת של מפרקים פצטרים. היצרות בינונית של הפורמינות. לדיסק מרכיב פרוץ פאראמדיאני שמאלי הממלא את ה RECESS הלטרלי ולוחץ על שורש 5L היורד משמאל. מרווח S1-L5 בלט דיסק דיפוזי היצרות בינונית של הפורמינות. אין עדות למסות פאראוורטברליות. לסיכום: דיסק פרוץ פאראמדיאני שמאלי בגובה L5-L4 שנמשך אחורית לחוליה L5 וממלא את הRECESS הלטרלי משמאל.

נראה שכן, אם אין מגמת שיפור בחודש-חודשיים אחרונים.

09/05/2021 | 21:48 | מאת: ילנה

תודה רבה זה כבר יותר מחודשיים... האם זה ניתוח מסובך?ו כמה זמן ההחלמה?

לא ניתוח מסובך, החלמה של מספר שבועות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק