תוצאות בדיקת M. R. I

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/05/2021 | 15:26 | מאת: אפרת

להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T1 , T2 סיבת הפניה: כאבי גב תחתון. ממצאים: סקוליוזיס מינימאלי נוטה שמאל. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוט באות, סיומת ועובי תקינים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L2-L1- בגדר הנורמה. L3-L2 -בגדר הנורמה. L4-L3 -בלט דיסק אחורי עם קרע אנולרי, לחץ מינימאלי על השק הדוראלי. L5-L4 -בקע דיסק פראמדיאני משמאל עם לחץ על השק הדוראלי. S1-L5 -בלט דיסק אחור עם קרע אנולרי, לחץ על השק הדוראלי. התרשמות: בלטי ובקעי דיסק כמתואר, המשמעותי בגובה .L5-L4 ב

כל עוד אין הקרנה משמעותית לרגל לא לנתח, שחייה וחיזוק שרירי הגב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק