שוואנומה c2-c3 צוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/04/2021 | 17:47 | מאת: ישראל

שלום, לפני כחצי שנה התחילו כאבי צוואר, שכמה שמאל וחולשה ונימול ביד שמאל. ב-mri עמוד שדרה צווארי יצא ממצא של שוואנומה(גידול שפיר) בעצב בין חוליות c2-c3 בגודל 2.5×1.3 לפני כחודשיים וחצי התחילה סחרחורת לא סיבובית, כאילו על אונייה או תחושה כאילו שתיתי אלכוהול, הרגשה של בעיית שיווי משקל. הייתי בבדיקת רופא א.א.ג, בבדיקתו אמר שהאוזניים תקינות. לאחר מכן, פניתי לנוירולוג, הוא מבחינתו גם אמר שהכל תקין אין בעיות נוירולוגיות. הוא שלח אותי לבצע mri ראש. Mri ראש תקין. הנוירולוג אמר שהוא לא חושב שהממצא הזה גורם לסחרחורת. אודה להערכתך, האם השוואנומה יכולה לגרום לסחרחורת כזו ולכאבים המתוארים (כולל שכמה ויד שמאל). תודה.

אם השוונומה לוחצת על חוט השדרה באופן מהותי משמאל, יתכנו סימפטומים דומים.

16/04/2021 | 18:47 | מאת: ישראל

תודה על המענה, נאמר לי שהוא לא לוחץ, אלא רק מרחיב פורמן. האם יכול בגלל זה לגרום לסימפטומים שתיארתי? והאם מומלץ לנתח?

מעקב שנתי, אם גודל אז לנתח. אינו מסביר את הסימפטומים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק