כאב גב עיקר בבוקר לוחץ מה דעתך? גם לאורך היום כאילו הכול תפוס

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/04/2021 | 12:49 | מאת: גיא

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE, SE בשקלול T2, T1 במישור סאגיטלי ואקסיאלי. במסגרת בירור כאבים אזוריים משמאל. העמדה הלורדוטית שמורה. אות וסיומת תקינים של החוט התחתון. רוחב התעלה המותנית שמור. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. ללא הדגמת ממצאים תוך תעלתיים חריגים. בסריקות האקסיאליות: L2-L1 : ב.מ.פ. L3-L2 : ב.מ.פ. L4-L3 : ב.מ.פ. L5-L4 : ללא פריצת דיסק. שורשים חופשיים, פסטות שמורות. S1-L5 : ללא פריצת דיסק. שורשים חופשיים, פסטות שמורות. רקמות רכות שכנות הכלולות באיזור הסריקה ב.מ.פ. לסיכום: כמפורט לעיל. ללא הדגמת אפקט רדיקולרי חריג. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה הגבי: הבדיקה בוצעה בשקלול PD, T2, T1 במישורים אקסיאלים וסגיטאלים. העמדה הקיפוטית שמורה. רוחב התעלה הגבית נראה שמור. לא נצפה אות חריג בחוט הגבי. יש לציין הצרות מתונה של האספקט האחורי של החוט הגבי בגובה 2-D1 .תמונה 10 בפרוטוקול 201 סאגיטלי. כאמור ללא הדגמת אות חריג בחוט. ללא הדגמת ממצא תוך תעלתי לוחץ. ממצא למעקב בסריקות האקסיאליות בגובה הגבי: בגובה 6-D5 :יש לציין בלט/בקע דיסק מרכזי עם לחץ על השק התקלי ולחץ על קדמת החוט ללא דחיקתו. נקבים חופשיים. פסטות שמורות בגובה זה. בלט אנולוס מתון מרכזי ב- 8-D7 ,ללא אפקט רדיקולרי וללא הצרות נקבים. בשאר הגבהים הגביים ללא הדגמת פריצת דיסק וללא הצרות נקבים וללא שינויים חריגים במפרקים הפצטריים. מפרקים קוסטוורטברליים נראים שמורים. רקמות רכות שכנות הכלולות באזור הסריקה בגובה הגבי בלי ממצא פתולוגי. בסיכום: כמפורט לעיל. ללא הדגמת אפקט רדיקולרי משמעותי חריג. הצרות פוקלית של החוט הגבי בגובה 2-D1 . המשך בירור לפי שקול קליני. בלטי דיסק בגבהים המתוארים. שאר הממצאים כמפורט.

כאבי גב תחתון אינם מוסברים מהפיענוח. אם הכאבים בגב התיכון, ישנם מספר בלטי דיסק היכולים להסביר. ממליץ על בדיקת ראומטולוג ושחיית גב וחתירה.

13/04/2021 | 21:35 | מאת: גיא

למה ראומטולוג דוקטור?

ישנן דלקות פרקים שתוקפות את הגב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק