כאבי גב ישבן עם הקרנה לאורך הרגל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/03/2021 | 09:45 | מאת: סמי

בן 75,( גובה 1.90 מ' משקל 95 ק"ג)בריא בדרך כלל ושוחה באופן קבוע. סובל מכאבי גב מתונים הולכים ושבים במשך שנים ארוכות. מזה 4 שנים התווסף גם כאב בישבן ובירך ימין, עם מגבלת תנועה קלה. מפעם לפעם קבלתי טיפול פיזיוטרפי ועשיתי תרגול גם בעצמי. לפני 10 ימים הופיע כאב חד ומתיחה מהישבן לאורך הירך, מאחורי הברך ועד לחלק הרחוק של השוק. הכאב חד במיוחד בדריכה על הרגל לאחר קימה משכיבה ומישיבה ממושכת. לאחר תחילת הליכה הוא מתמתן. להלן פירוט תוצאות בדיקות וצילומים שביצעתי במועדים המפורטים: 1.2.17 EMG - ירידה בהולכה מוטורית בעצבי הסיאטיקה עקב רדיוקולופטיה כרונית L4-S1 . 2.12.20 צילום עמ"ש מותני - עקמת קלה, שינויים ניווניים, היצרות מירווח בין חולייתי בגובה L3-4. צילום אגן ופרקי ירכיים - מימין שינויים קוקסארטרוטים עם דפורמציה ראש הירך ועם היצרות מירווח פירקי. אודה מאד על חוות דעתך והמלצתך להמשך הטיפול הראוי. כאמור, אני שוחה כמעט מדי יום כ 2 ק"מ בסגנון גב וחתירה, האם אין מניעה שאמשיך בכך בנסיבות הנ"ל? בתודה ובברכה

תמשיך לשחות, אם הכאב משמעותי יש לבצע MRI ואפשרות לפתרון אנדוסקופי להקלה על הכאב ברגל.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק