ניתוח היצרות עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/01/2021 | 08:22 | מאת: ענת

שלום, אמי עברה לפני כשבועיים ניתוח היצרות מותני בגישה זעירה, בעקבות היצרות קשה שיתר הטיפולים לא סייעו בהקלה על התסמינים. מאז הניתוח נעלם הכאב שהיה לפני הניתוח אבל הופיעו כאבים חדשים - לאחר הניתוח היא היתה מאוד מוגבלת בתנועה (לא הצליחה לעבור משכיבה לישיבה ומישיבה לעמידה) לאור תחושה של התכווצות מאחורי ובצד של שתי הרגליים. לאור הכאבים שהגבילו בתנועה ציידו אותה בתרופה נגד כאבים (פרוקסט) פעמיים ביום שלפחות מאפשרת לה ליותר תנועה. כעת הכאב העיקרי שנשאר לה הוא מעין שריפה בקרסול ובכף רגל שמאל וכאב עמום של התכווצות מהברך ומטה בשתי הרגליים (היא עדיים עם משכך הכאבים). האם כאב זה אופייני לניתוח מהסוג הזה וממה הוא נובע? האם זה חלק מהתאוששות של העצב? מה משך ההחלמה של כאבים מסוג זה?

נראה על פניו כהחלמה תקינה. בניתוח זעיר פולשני החלל שנוצר בעקבות הניתוח הוא יחסית קטן והפרשות של הגוף כתגובה לניתוח מורגשות יותר בתקופת החלמה שיכולה להיות בין שבועיים לחודשיים. בכל מקרה יש להתייעץ עם המנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק