Ct עמוד שדרה מותני תוצאות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/12/2020 | 18:53 | מאת: דודו

שלום דר אני בת 31 עם כאבי גב נוראיים שמקרינים לערך ולרגל . ביצעתי ct עמוד שדרה מותני +סקראלי והנה התוצאות: המנח האנטומי של עמוד השדרה תקין. עמדה לורדוטית החוליות המתניות תקינות בגובה. ללא תהליך הרסני בחוליות או עצמות אגן המודגמות. הדיסקים האינטר- ורטברלים תקינים בגובה אנטומיה של חולית מעבר עם לומבריזציה של S1 וצלעות רודימנטריות קטנות בגובה L1. פירוט על פי גבהים- בגובה L1-L2 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L2-L3 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L3-L4 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. בגובה L4-L5 – ללא הרניאצית דיסק, היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים עם שינוים ארטריטים. בגובה L5-S1 – בלט דיסק קל ללא היצרות תעלת השדרה הגרמית או הפורמינות העצביות. מפרקים פצטלים תקינים. שינויים דיגנרטיביים במפרקים sig עם גז במרווח המפרקי. רקמות רכות פרה ורטברליות בגדר התקין. לסיכום – שינויים ניווניים בעמוד השדרה המתני בגובה L5-S1, כמפורט לעיל. מה אומרות התוצאות ? מה הכוונה לשינויים במפרקי האגן (sig)?? והאם הממצאים ב ct מתאימים לכאב גב תחתון שמקרין לרגל?

אין הסבר להקרנה לרגל, רצוי לבצע MRI. ישנה דלקת בחיבור בין עצם הזנב לאגן.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק