עזרה בפיענוח ct עמוד שידרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/11/2020 | 19:21 | מאת: ענבר

דר שלום רב, עקב כאבים שנמשכים מעל שנה. הכאבים הם כאבים משתקים לאורך רגל שמאל. האם מתאים לכאב מוקרן מעמוד שדרה?? אשמח להסברים על ה ct ממצאים: גובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. זיזים ניווניים קדמיים קטנים לאורך ע"ש מותני. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. נקבים נאורלים ללא הצרויות. שינויים ארטרוטים במפרקים פצטלים לאורך עמוד שדרה מותני. שינויים ניווניים במפרקים סקרואיליאקלים. אי גרמי קטן בגוף החוליה L4. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה L5-L4,L4-L3. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה .S1-L5 תודה רבה רבה,

08/11/2020 | 19:25 | מאת: ענבר

שאלה נוספת, האם ידוע לך, אם המכשיר בי קיור לייזר יכול להועיל או אפילו להקל נגד הכאבים??

לעתים כן

לכאורה אין הסבר. רצוי לבצע MRI

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק