שאלה לגבי ניתוח לצוואר c5-c6

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

31/01/2020 | 00:18 | מאת: נדב

האם יש צורך להסיר עצם בכניסה קדמית כדי להגיע למטרה (בדומה לכניסה אחורית)? תודה נדב

במידה מינימלית.

02/02/2020 | 04:05 | מאת: נדב

תודה על תשובתך. תוכל בבקשה לפרט? אני מתעניין בהבדלים בין כניסה קדמית לאחורית במובן זה. בכניסה אחורית עם מיקרוסקופ זה די נראה ברור שקודחים בעצם כדי להגיע למטרה. בכניסה קדמית, לא ככ ברור לי, בוידאו שראיתי זה נקרא כאילו נכנסים דרך הדיסק עצמו כדי להגיע למטרה. האם זה נכון? האם זה לא הורס או משחית את הדיסק שכבר גם ככה חולה? תודה

במידה ואת מבצעת ניתוח בגישה קדמית קונוונציונאלית מוציאים את כל הדיסק ומקבעים את החוליות.

02/02/2020 | 23:39 | מאת: נדב

הכוונה הייתה לשיטה שאתה משתמש בה. האם הדיסק נפגע בדרך למטרה?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק