מנסה להבין איך רופאים עובדים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/08/2018 | 18:54 | מאת: דוד

שלום, הלכתי לאורתופד מומחה עמוד שדרה בגלל כל מיני כאבים שיש לי כבר שנה. למרות שבאתי עם הפניה מאורתופד ולמרות שיש לי 'היסטוריה' של שנה בבעיות שונות, הוא שאל אותי "מה כואב לך עכשיו". מזה הבנתי שזה כאילו הדבר הכי חשוב וזה כאילו הנקודה. פעם כשהייתי אצל גסטרואנטרולוג חוויתי אותו דבר - למרות היסטוריה של דברים, הוא שאל "האם עכשיו כואב לך" וכשעניתי שלא (באותה נק' זמן כשהייתי אצלו לא כאב לי) הוא אמר משהו כמו "אז הכל בסדר" וכאילו - הטיפול נגמר. אני מנסה להבין את שיטת העבודה - הרי מי יודע מה קורה בגוף מאחורי הקלעים, איך בזה שאני אומר שטכנית זה לא כואב זה אומר ש'הכל בסדר', אולי יש דברים מאחורי הקלעים שקורים וצריך לעשות בדיקות כדי לשלול אותם על מנת שלא 'יצטברו' ובהמשך יגרמו לעוד נזק? הרי לא באתי סתם, כן היו לי תופעות לא טובות במשך חודשים לא מעטים. תודה!

כאבים מפושטים בעמוד השדרה ו/או בשרירים יכולים לנבוע ממצבים דלקתיים ויש להתייעץ עם ראומטולוג, לבצע בדיקות דם כלליות. הדבר לא בהכרח בתפקידו של האורתופד או מנתח עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק