שבר בסיס בדנס - דילמה לגבי ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/02/2018 | 13:18 | מאת: יוני

שלום רב , אימי בת 82 - נפלה לפני כשבועיים ושברה את בסיס עצם הדנס סוג 2 כמעט ללא תזוזה. מאז עם צווארון פילדלפיה . מכיוון ומדובר באישה פעילה ומתפקדת - קיבלה המלצה לביצוע ניתוח לקיבועו של השבר בגישה קידמית בטווח הזמן של עד 2-3 שבועות. נאמר לנו שסיכוי האיחוי הספונטני עם הצווארון הם כ- 30-40 אחוז ויקח כחודשיים עד שניתן יהיה לראות איך ואם יש איחוי . אולם , אם לא יהיה איחוי טוב לא נוכל אז ללכת לניתוח קיבוע בגישה הקידמית אלא רק בגישה אחורית - המסובכת הרבה יותר. מאוד מתלבטים מה לעשות. האם אפשר לקבל עזרה/המלצה?

צריך לבצע צילום צדדי בכיפוף ויישור כדי לראות אם תזוזה בין המצבים, אם אין תזוזה בין המצבים לא לבצע ניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק