פריצת דיסק ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/11/2017 | 22:41 | מאת: אבי

ד"ר נכבד .לפני 3 חודשים עברתי תאונת דרכים בעבודה במסגרת עבודתי כמפעיל ציוד מכאני .הממצאים הם .בגובהה 4-5L בלט דיסק אחורי קל המשיק לשק התקאלי ללא היצרות נוירופורמינלית ולחץ על השורשים . בגובהה 1S- 5L בקע דיסק מרכזי על בסיס פוקאלי עם סימני לחץ קלעל השק התקאלי ללא היצרות נוירופורמינלית ולחץ על השורשים . ברצוני לציין כי מיידי פעם אני מרגיש את הכאב והלחץ בגב תחתון ועיקצוצים באצבעות הרגליים . שאלתי היא : האם אין מניעה במצב שכזה להמשיך בתפקידי כמפעיל ציוד מכני לשנים רבות עד הפנסייה .תוך כדיי הפעלת כלים עם וויברציה חזקה מאוד כגון מלגזות שופל וכו" או שזה יכול לגרום במשך הזמן לנזק בלתי הפיך .ומה משמעות התפקודית של פגיעה מסוג זה .אודה לך על תשובתך.

11/11/2017 | 22:47 | מאת: אבי

רציתי לציין כי תוצאות בדיקה אלו הן מתוך בדיקת סי טי . האם לדעתך יש צורך לבצע אם אר איי לצורך קבלת תמונה ברורה יותר?

17/11/2017 | 08:21 | מאת: אבי

ד"ר נכבד אודה לך באם תתן לי תשובה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק