ציסטה והורמונים

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

03/10/2011 | 10:56 | מאת: יעל

שלום עקב שיבוש טיפול (החלפת דיכוי באמצע שהרס את הדיכוי)עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד- אסטרוגן 1000 ופרוגסטרון 6.7 ציסטה 3 ס"מ + מספר זקיקים קטנים. לא נראה גופיף צהוב. 3 ימים לפני- אסטרוגן 444 ופרוגסטרון 1.3 האם ציסטה יכולה לגרום לעליית פרוגסטרון(מעבר לאסטרוגן). האם היה ביוץ? ביוץ לא תקין? נראה לי שמשהו השתבש וקצת מבולבלת.

08/10/2011 | 12:33 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליעל שלומות, עפ"י ערכי הפרוגסטרון לא נראה שהיה ביוץ, והציסטה שנמצאה יכולה בהחלט להיות אחראית לרמות ההורמונליות של אסטרוגן ופרוגסטרון. במצב נתון חייבים להמתין עד לקבלת המחזור, שבו בדר"כ נספגת הציסטה, לבצע אולטרסאונד וגינלי בזמן הוסת ולהתחיל טיפול מחדש. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות