פיוריגון ושחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

19/09/2011 | 17:37 | מאת: פוליציסטית

לאחר דקקפטיל 3.75 התחלתי זריקות של פיריגון 150. אחרי 6 ימים e2 3900 ופוגסטרון 1.7 נאמר לי להמשיך 5 ימים נוספים במינון של 125. בבדיקה הבאה ה e2 כבר היה מאוד גבוה, 17000, ונאלצנו להפסיק הטיפול מחשש לגירוי יתר. שאלתי היא, האם בשחלות פוליציסטיות יש צורך לעשות בדיקות דם תכופות יותר ע"מ לא להגיע לעליה כזו? האם מצב זה היה יכול להימנע ע"י בדיקות קפדניות יותר? ושאלה אחרונה, לא לקחתי אוביטרל, מתי צפויה לקבל מחזור?

23/09/2011 | 18:27 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לפוליציסטית שלומות, יש לציין שיש צדק רב בדברייך שבמקרה של שחלות פוליציסטיות וחשש לגירוי יתר שחלתי יש להקפיד על התחלה של טיפול עם מינונים נמוכים יותר תוך מעקב צמוד של מספר ימים (2-3) בין בדיקה לבדיקה. ללא ספק בפעם הבאה זה מה שייעשה. מאחר ולא קיבלת אוביטרל, ובצדק, קשה לדעת מתי יגיע המחזור הבא. יש פשוט להמתין בסבלנות ועם הגעתו להבדק כדי להדגים את מצב השחלות לאחר ההורמונים הכל כך גבוהים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות