האם תרומת ביצית מחייבת טיפולים הורמונלים ?

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

29/05/2011 | 13:06 | מאת: נורית

שלום הייתי מעוניינת לדעת האם בתהליך של תרומת ביצית האישה שמקבלת את התרומה צריכה לקבל הורמנים כפי שקורה ב IVF. כמו כן האם הסיכויים להוליד ילד מתרומת ביצית פוחתים כל שנה כפי שקורה בהריון רגיל (ואני מדברת על הבדל בין גיל 40 ל 45) תודה

04/06/2011 | 17:44 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנורית שלומות, כדי להכשיר את הרחם של הנתרמת להעברת עוברים שנוצרו מביציות של תורמת יש לתת לנתרמת מס' שבועות של טיפול הורמונלי בכדורי אסטרוגן ונרות וגינליים של פרוגסטרון. הטיפולים הינם קצרים וללא תופעות לוואי. לפי המידע בספרות המקצועית אין הבדלים בשיעורי ההצלחה בטיפולי תרומת ביציות בין גילאים 40 עד 45, בניגוד למה שקורה בטיפולי IVF רגילים מביציות האישה עצמה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות