מחיצה ברחם

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

13/05/2011 | 18:31 | מאת: גולי

שלום אני מטופלת במסגרת תרומת ביצית. לאחר 5 החזרות שלא צלחו. אבחנו אצלי מחיצה ברחם בגודל של 25-30%, שבהתחלה לא רצו לגעת בה. כרגע, לאור חוסר הצלחה הרופא קבע לי תור לניתוח הסרת המחיצה. אני די חוששת מסיבוכים בניתוח ושאלתי היא מה הבעיות שעלולות להגרם מהניתוח ומה השכיחות שלהן? האם יתכן נזק בלתי הפיך? שאלה נוספת היא, עד כמה המחיצה יכולה להיות משמעותית בהפרעה לקליטת העוברים? תודה ושבת שלום

14/05/2011 | 18:09 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לגולי שלומות, לאור הנתונים שמסרת קיימת לדעתי אינדיקציה מוחלטת להורדת המחיצה כדי להצליח בהמשך טיפולי הפריה מתרומת ביצית. בדר"כ אחוז הסיבוכים בניתוחים אלו הוא מזערי במידה והוא מתבצע בידיים מקצועיות ועל כל מנתח לפני הניתוח חובה להסביר על הסיבוכים האפשריים לפני חתימתך על הסכמה מדעת לניתוח. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות