לפני טיפול IVF ראשון - דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

25/03/2011 | 15:13 | מאת: אילנית

פרופ' שלום... בהמשך להתכתבותינו קיבלתי מחזור ביום ראשון האחרון וביום שני ביצעתי בדיקת דם להורמונים שהכל היה תקין לחלוטין ז"א שהאסטרדיול ירד לקטן מ- 37 ,FSH 11 והשאר גם תקין מאוד. לפיכך התחלתי טיפול ל- IVF לפי הפרוטוקול שזה אומר פיוריגון 300 זריקה ליום . והיום לאחר 4 זריקות עשיתי בדיקת דם להורומונים והאסטרדיול נמוך כ- 326 והשאר תקין. ולאחר מכן הרופאה ביצעה לי US לבדיקת זקיקים לפי דבריה יש הרבה קטנים שלא נראה לה שיתפתחו ויש רק 2 זקיקים שגודלים יפה. אני עובדת עצות כבר לא מבינה כלום כבר לפני ההזרעות שביצעתי היו לי כ- 8 זקיקים גדולים ואחר 4 זריקות של 200 האסטרדיול היה כ- 1290 . פרופ' יקר מה ניתן להבין מיכך שלא יעבור IVF , הרופאה ביקשה שימשיך עוד היום ומחר 300 פיוריגון ומיום ראשון 4 זריקות של מנופור ,וצטרוטייד 1 וביום שני בדיקת דם ו- US . האם בגלל שהאסטרדיול עדיין נמוך , יש עדיין זמן ויתפתחו עוד זקיקים האם יש תקווה עדיין לעוד זקיקים???? או מה יכול להיות במצב כזה? במידה ושואבים לי רק 2 זקיקים יש סיכוי שגם הם לא בסדר לIVF ??? הרופאה אמרה שגם אם יהיה רק 2-3 הם יחזירו לי את הכל 2-3 עוברים. אני בחששות נוראים עם מצב רוח נורא כל האופטימיות שבי נפלה לטימיון!!! הרופאה לא מסבירה לי כל כך גם שאני שואלת שאלות היא אומרת לי נחכה ונראה לא מסביאה מה יכול להיות בכל מצב אפשרי או נתון שיהיה. בבקשה פרופ' אנ עובדת עצות!!! האם הזריקות שהוסיפה לי יכול לשפר את המצב???.

26/03/2011 | 13:37 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאילנית שלומות, מתוך כל רצף הרב של השאלות ששאלת אני חייב שתפנימי דבר עקרוני אחד. ברוב המקרים אין מחזור טיפולי אחד זהה למשנהו בפרט בשינוי הפרוטוקולים. לעולם לא נוכל להסביר למה השחלות במחזור ספיצפי זה הגיבו עם 2-3 זקיקים בלבד אך הדבר לא שולל בסופו של יום קבלת 2-3 ביציות באיכות סבירה עם יצירת עוברים שיכולים להניב הריון. אנא השלימי מחזור טיפולי זה לפי הנחיות הרופאה המטפלת ובמידה ולא תצליחי הפעם אשמח להפגש איתך במרפאתי, להכנס לעומקם של דברים ולעזור לך בכל דרך אפשרית (טל' 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות