צורך בתרומת ביציות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

26/01/2011 | 02:58 | מאת: שרון

דר פלדברג שלום בעוד שלושה חודשים אהיה בת 45 . אני רוקה ורוצה להכנס להריון מתרומת זרע. אני מנסה כבר כארבע שנים במהלכן נקלטתי פעמיים אך הפלתי בשבוע ה7 בשתי הפעמים. בשנה האחרונה ניסיתי לראשונה הפריה חוץ גופית - בכל שאיבה היה לי מס' רב יחסית של ביציות שיצרו מס גדול יחסית של עוברים באיכות טובה מאד (בפעם הראשונה נשאבו 12 ונוצרו שמונה ובשניה נשאבו 18 ביציות ונוצרו 12 עוברים). עם זאת הם לא נקלטו (בפעם הראשונה נקלטתי פעם אחת והפלתי). הרופאה המליצה לי לשקול תרומת ביציות. לא הבנתי אם הגוף מייצר מס גדול של ביציות שמהן נוצרים עוברים באיכות טובה מאד, כיצד יעזרו ביציות מתרומה להשתרשות ברחם? האם יתכן שמשהו לא תקין ברחם עצמו והבדיקות לא מאפשרות לגלות זאת? מודה מראש על המידע

31/01/2011 | 18:33 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשרון שלומות, מס' הביציות ודרגת ההפריה אינן מבטאות באופן מדוייק את הסיכוי להשרשה של העוברים בייחוד בגילאי 45 ומעלה. לצערנו הביציות עוברות תהליך של aging (הזדקנות) עם שינויים גנטיים בתוכן כך שהעוברים שנוצרים לאחר ההפריה למרות המראה החיצוני התקין נושאים פגמים גנטיים לא מבוטלים אשר גורמים לחוסר השרשה או להפלות מוקדמות כפי שקרה אצלך. אי לכך בגילאים אלו ההמלצה היא לפנות לתרומת ביצית. ביצית צעירה של תורמת עם זרע תקין יניבו עובר תקין אשר ישתרש במהרה ברירית הרחמית. במידה ותרצי אשמח להפגש איתך במרפאתי (טל 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00) כדי להכנס לעומקם של דברים ולעזור לך בכל כיוון אפשרי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות