בדיקת amh ואיכות ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

26/06/2019 | 15:20 | מאת: יוצו

הי עשיתי בדיקת amh ויצא 3.8 בת 42.2 האם הבדיקה מעידה על איכות הביציות? או שעדיין הסיכוי להרות וללדת בריא בגילי הסיכויים הם נמוכים? בעברי 6 טיפולי ivf 3 הפלות הכל תקין בבדיקות בלתי מוסברים תודה

27/06/2019 | 09:23 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הגיל הוא גורם משמעוני בסיכויי ההצלחה. זאת משתי סבות: 1. מאגר הביציות-הרזרבה השחלתית, פולת והולך משמעותית. 2. הביציות נושאות מטען לא תקין של כרומוזומים: בגיל 42/43, מעל 90% מהביציות אין תקינות כרומוזומלית. ה-AMH מעיד על מאגר הביציות שנראה בסדר אצלך, אבל איכות הביציות היא בהתאם לגיל.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות