בדיקות + הריון שהיה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

02/05/2019 | 12:23 | מאת: נירית

שלום פרופ' משיח . לפני פחות משנה פירסמתי שאלה בנוגע לרמת בטא שהייתה לי לאחר שגיליתי שיש לי דימום בשבוע 5 להריון . הרופא שלי הספיד את ההריון חשב שזה נגמר ושההריון נפל. הבטא הייתה 22,000 משהו כזה. כתבת לי שיש מצב שאולי נשאר עוד שק אחד . (כיוון שהוחזרו 2 עוברים ). רציתי לשתף אותך שנתת לי תקווה בזמנו ומסתבר שנשאר עוד שק ... וילדתי לפני כחודשיים :-) השאלה שלי היא כזו . אני בעלת רזרבה שחלתית ירודה לקראת פרימנפאוזה . בת 44 . עשיתי בדיקת שד . כל כמה זמן מעכשיו עלי לבצע בדיקות תקופתיות גניקולוגיות ומה עלי לבצע ? פאפ עשיתי לפני כשנה . מתי עלי לעשות שוב ? אני מניחה שגם לעוצמה של הווסת אין משמעות ...אם היא מגיעה או לא? קיבלתי השבוע ווסת וזה היה ממש חלש . הרופא אמר שכנראה בייצתי ... אילו בדיקות תקופתיות עלי לעשות ? בגיל שלי ? בדיקות גניקולוגיות כמובן . האם הרופא עדיין אמור לבדוק את הרחם . או כיוון שאני לא מעונינת יותר בהריון אז כבר לא ? אודה לך אם תוכל לעדכן אותי. תודה.

16/05/2019 | 19:10 | מאת: פרופ' משיח שלמה

מזל טוב, שמח שעזרתי לשמור את ההריון. באשר לשאלותיך: הבדיקות התקופתיות: פעם בשנה בדיקה גינקולוגית כולל רחם ושחלות ו-US. זאת בשביל למנוע גידולים. פעם בשנה בדיקת שד אצל כירורג חזה. פעם בשנתיים ממוגרפיה. פעם בשנתיים או שלוש-פאפ. פעם ב-3 שנים,צפיפות עצם. פעמיים בשנה בדיקות דם כלליות כולל TSH, שומני דם. אלו הבדיקות העיקריות. מ

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות