היסטרוסקופיה וחזרת עוברים

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

28/03/2018 | 12:09 | מאת: אילין

שלום פרופ' , כתבתי לפני מספר ימים שאני אמורה לעבור תרומת ביצית . לאחר 2 כשלונות , כשלון אחד - היה הריון אך השק לא התפתח . ועברתי גרידא . כשלון שני - הוחזרו 3 עוברים אבל לא נקלט . וכל זה כשהרירית הייתה 7-8 ויפה . אחרי שלא קיבלתי מחזור לאחר גלולות וגם הרירית דקה באופן מפתיע . יש לציין שלפני כן בוצע פיפל . (האם זה גרם לנזק?) הוחלט לבצע לי היסטרוסקופיה . מס. שאלות ברשותך . 1.האם הפעולה מסוכנת יכולה לפגוע ברחם ? 2.האם עליי לנח לאחר מכן וכמה זמן ? 3.בדרכ אני סובלת מדלקות שתן האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה לפני ? כדי למנוע זיהום ? 4.שאלה חשובה - האם זה עלול לפגוע בהחזרה הבאה??? ומה רצוי לאחר מכן לבצע את ההחזרה ?? אודה לתשובתך אני מאוד חוששת מהפעולה . תודה רבה וחג שמח .

04/04/2018 | 15:32 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאילין שלום רב, אין ספק שאת חייבת לעבור היסטרוסקופיה, אשר איננה מסכנת אותך בשום צורה. במידה ויתגלו הדבקויות תצטרכי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להפרדתם. אין צורך לנוח לאחר הפעולה ואין צורך לקחת אנטיביוטיקה כי אין קשר בין הפעולה לבין זיהום בדרכי השתן. בנוסף, אין שום סיכוי שהפעולה תפגע בהחזרה הבאה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות