2 ניתוחים

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

12/08/2009 | 21:21 | מאת: נוגה

אני בת 38 לאחר 2 ניתוחים קיסריים, כרגע בהריון 3. מעונינת ללדת בלידה רגילה. מה דעתך? הרופא שלי מתנגד.

13/08/2009 | 14:17 | מאת: רינה שחר

נוגה שלום כידוע לי אין מאשרים לידה וגינלית לאחר שני ניתוחים קסריים יש אולי כאלה העושים זאת לא בבתי-חולים צבוריים על אחריותם האישית תוך לקיחת סיכונים.

07/12/2009 | 14:57 | מאת: לירון

הי נוגה, גם אני בדקתי אפשרות של לידה רגילה אחרי שני ניתוחים קיסריים. האמת שאני הרחקתי לכת וביקשתי לידה טבעית. זה נכון שהרופאים ובתי החולים מתנגדים אבל זה לא בלתי אפשרי. במהלך ההריון האחרון עשיתי עבודת הכנה רבה עם עצמי ועם הגוף (עיסויים, הומאופתיה, מטפלת הוליסטית ועוד). בנוסף עברתי קורס הכנה ללידה בשיטת היפנוברתינג (hypnobirthing) שזו שיטה שבה את לומדת לנצל את המשאבים הטבעיים של הגוף (מה שנקרא אינסטינקט הלידה הטבעי שלך) על מנת לעבור לידה שקטה, שלווה ולא כואבת. חברתי לדולה + רופא פרטי (רק כך בית חולים לניאדו הסכים לקבל אותי)וחוויתי תחילתה של לידה מדהימה. בסופו של דבר נאלצתי להיכנס שוב לחדר ניתוח (נתקעתי על פתיחה של 6 במשך כמה שעות והלידה לא התקדמה) אבל בהחלט חוויתי את התהליך ואני לא מתחרטת על שום רגע. המוטו שליווה אותי לכל אורך ההריון היה שאני אעשה הכל על מנת שהקטנטונת תצא בדרך טבעית אך לא אסכן את עצמי ואותה. אני ממליצה לך להתייעץ עם דולה ו/או רופא אשר יש להם ניסיון בלידות וגינליות אחרי 2 קיסרי. תצטרכי להכין את כל החומר הרפואי של הניתוחים ולקחת בחשבון שיתכן ותקבלי תשובה שלילית (הכל תלוי בסיבות לניתוחים הקודמים). אם תרצי המלצה על השניים שליוו אותי ובכלל מידע נוסף, אשמח :-) בכל מקרה, שיהיה בהצלחה :-) לירון

מנהל פורום לידה טבעית