לידה רגילה או קיסרית

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

17/06/2009 | 09:21 | מאת: טניה

אני נמצאת בשבוע 40.3 ונמצא כי הערכת משקל עדכנית הינה 4.200 קילוגרם. את ילדי הראשון ילדתי במשקל 3750. עליי להחליט באיזו דרך לבחור.., לדעת 2 רופאים "יש לי סיכוי טוב לעבור זאת בלידה רגילה "לאור בדיקה וגינלית והערכת האגן. אציין כי סוכרת נשללה שכן העמסת סוכר 100 שבוע 40 יצאה תקינה . ולשאלתי: האם לו אתחיל בלידה רגילה ניתן יהיה תוך כדי הלידה לאמוד את מידת ההצלחה וההתקדמות ובמידה ולא יתפתח כראוי לעבור לניתוח קיסרי מבלי לפגוע בעובר..? ובכלל מה דעתך האם כדאי ללכת מראש על ניתוח שכן אז פחות סכנות לעובר? אודה על התיחסותך, הריונית מבוהלת.

17/06/2009 | 10:57 | מאת: רינה שחר

בעקרון ילדת ילד שנחשב גדול ואין לך סכרת הריונית בהערכת משקל כמו שיש לך כעט כן מאפשרים ניסיון לידה רגילה ואם יש בעיה במהלך הלידה כמובן שניתן לעבור לניתוח בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית