נגישות
נגישות

הרפס ועיסוי פרינאום

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

21/09/2013 | 12:42 | מאת: שלומית

שלום רב, אני בשבוע 33 להריון. רציתי לדעת אם מומלץ לבצע עיסוי פרינאום לפני הלידה למרות שיש לי הרפס וגינלי (לא פעיל בשנה האחרונה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום באופן עקרוני אם ההרפס לא פעיל אין מניעה מלבצע עיסוי, אך פעמים רבות יש הרפס פעיל ללא תסמינים. לכן, רצוי וחשוב להבדק ע"י רופא שיאשר בוודאות שההרפס לא פעיל לפני שמתחילים גירוי כלשהו באיזור. כמו-כן אם יש אישור רפואי לביצוע עיסוי, חשוב מאד לשמור על הגיינה לפני ובזמן העיסוי. בהצלחה שוש

מנהל פורום לידה טבעית