לידה טבעית

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

20/05/2009 | 13:28 | מאת: מלי

שלום רב, אני בתחילת הריוני וקוראת הרבה בנושא לידה טבעית. למיטב הבנתי אין שום פגיעה ארוכת טווח של משכך כאבים (אפידורל) ליולדת ולא לתינוק. האם זהו ההבדל העיקרי בין לידה טיבעית ללידה שאינה טבעית? למה בכל זאת לידה טבעית עדיפה על פי הכתובים?

25/05/2009 | 08:30 | מאת: רינה שחר

מלי שלום, האפידורל אינו ההבדל העיקרי. קיימים הבדלים נוספים בין שני סוגי הלידות כגון: בלידה טבעית הריתוק למיטה (אם יש) הוא לזמנים קצרים יותר, חיבור למוניטור לזמן קצר, אוכל ושתייה מותרים, שימוש במשככי כאבים לא תרופתיים ועוד. זוהי חווית לידה אחרת.

09/06/2009 | 00:21 | מאת: רות עוז שלם

אשמח להפנות אותך לחומר נוסף בנושא אפידורל.. שנית, לידה היא תהליך שלרוב אינו דורש התערבות אם האישה יודעת כיצד לעזור ללידה להתקדם - נשימות, תנוחות, תנועתיות ועוד.. אני לא באה לטעון נגד אפידורל, אך אם היינו כנשים יודעות כיצד לקחת אחריות על ההריון והלידה ולעזור לעובר להתקדם לעבר תעלת הלידה אני בטוחה שהרבה התערבויות היו נחסכות גם לאם וגם לתינוק והשיקום היה טוב ומהיר יותר לכולם. כמו שרינה אמרה, זו חווייה אחרת, השאלה היא איך את רוצה לעבור אותה, כל עוד זה תלוי בך כמובן. בהצלחה רות עוז שלם

מנהל פורום לידה טבעית